Estás en: > Inici > Home > Noticies

L’Agència Valenciana del Turisme promociona l’oferta de cicloturisme de la Comunitat a València Bike’s
01/12/2015

L’Agència Valenciana del Turisme promociona l’oferta de cicloturisme de la Comunitat Valenciana i la xarxa de centres BTT a la fira València Bike’s, la primera trobada dirigida a difondre la cultura del ciclisme en totes les seues modalitats, que tindrà lloc fins a diumenge que ve, 8 de novembre en Fira València, juntament amb la Fira 2 Rodes, dedicada al món de les motocicletes.

L’objectiu és dinamitzar, publicitar, donar a conéixer i difondre l’oferta destinada al cicloturisme de la Comunitat Valenciana entre els potencials usuaris, tant professionals com del públic en general.

Per a això, la Comunitat Valenciana participa en aquest certamen amb un estand propi en què s’oferix informació sobre la xarxa de centres de bicicletes tot terreny (BTT) que la Generalitat està desenvolupant dins de la seua estratègia de suport al turisme actiu. A més en l’estand, s’oferirà informació sobre l’oferta de cicloturisme de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat “la importància de difondre a València Bike’s l’oferta destinada al cicloturisme entre els potencials usuaris” i ha assenyalat que “d’aquesta manera, els amants de la bicicleta poden descobrir que molt prop d’on residixen hi ha tota una oferta per a poder conéixer diferents destinacions sobre una bicicleta”.

Colomer ha explicat que “el cicloturisme està considerat com un dels productes amb major projecció en el moment i l’interés per a impulsar el seu desenvolupament a la Comunitat Valenciana radica en el seu component desestacionalitzador i en la tendència a l’especialització per productes que s’està produint i que s’inclou en l’estratègia turística que duem a terme des de la Generalitat”.

Cal destacar que a la Comunitat Valenciana, a més de la Xarxa de Centres BTT impulsada per la Generalitat, té cada vegada més implantació el cicloturisme associat a la bicicleta de carretera, tant per als entrenaments d’equips ciclistes europeus com a grups de turistes, sent les destinacions més destacades les de la Costa Blanca.

A més, l’existència de les vies verdes, com la d’Ojos Negros, que és la via verda més llarga d’Espanya, o grans travessies com la Ruta del Cid i el Camí de Santiago de Llevant inviten a pensar que el nombre de cicloturistes, així com l’oferta de paquets turístics que oferisquen aquest producte, anirà en augment.

Centres BTT de la Comunitat Valenciana

L’altre gran segment de la bicicleta, el de la bicicleta de muntanya, té un gran nombre d’aficionats, i la Comunitat Valenciana oferix una interessant i àmplia xarxa de rutes i itineraris de diversa dificultat que la convertixen en una destinació molt interessant per a la pràctica de la BTT.

Els centres BTT representen un producte turístic singular no sols perquè suposen un atractiu que augmenten el flux de visitants a la zona per a realitzar una activitat esportiva, sinó perquè suposen una magnífica oportunitat perquè els visitants coneguen la riquesa paisatgística, cultural i monumental del municipi on s’ubiquen i el seu entorn.

Cal assenyalar que els centres BTT són espais d’accés lliure preparat per als practicants de la bicicleta tot terreny (BTT o bicicleta de muntanya), que compta amb una variada proposta de rutes, de distint grau de dificultat, perfectament senyalitzades i amb una sèrie d’equipaments i serveis de suport complementaris a l’ús de la bicicleta.

La Xarxa de Centres BTT de la Comunitat Valenciana compta en l’actualitat amb deu centres distribuïts per tot el territori, i que en conjunt oferixen al voltant de 126 rutes que cobrixen quasi 4.000 km. Tota una oportunitat per a descobrir els racons més bonics de la Comunitat Valenciana.

València Bike’s

València Bike’s realitza enguany la seua tercera edició del 6 al 9 de novembre en Fira València. Es tracta d’un esdeveniment dirigit a difondre la cultura del ciclisme en totes les seues modalitats. Té una intenció més àmplia que la d’un saló comercial, un punt de trobada dinàmic i participatiu idoni per a venda de productes i on les marques podran presentar les seues novetats.

A més, en aquesta fira es duran a terme exhibicions de TRIAL, BMX i BIG COIXÍ DE SEGURETAT; circuits on mostrar habilitats i provar bicicletes; zona infantil per als més menuts amb activitats adaptades a ells; així mateix es realitzaran sortejos per als assistents i els esportistes d’elit firmaran autògrafs.

Aquest certamen, que té lloc en Fira València fins al diumenge, coincidix en temps amb el Saló de 2 Rodes MotorBikeShowRoom i amb el Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc en el Circuit Ricardo Tormo de Cheste.

Compartir

Twitter

Portals

Portal Turístico Telefon 112
© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana