Estás en: > Inici > Tramitació Online > Centres

Centres de Turisme

CENTRES

Seu Central

L'Agència Valenciana del Turisme, organització responsable de l'impuls i execució de la política en matèria de turisme de la Generalitat Valenciana, té la seua Seu central a València.

Datos postales
Avda. Aragón, 30 46021-VALÈNCIA
Plantes 8ª y 9ª del Edifici Europa

Teléfon: 96 398 60 00
Fax: 96 398 60 01

 

 

Centres de Turisme

Una adequada capacitació professional del capital humà, és una estratègia clau per a aconseguir el lideratge en un sector cada vegada més competitiu i globalitzat. Conscient d'este repte, la Generalitat Valenciana, ha posat en marxa un projecte pioner a nivell nacional, materialitzat en la creació d'una xarxa de centres de formació especialitzats en turisme. Estés al llarg de tota la geografia de la Comunitat Valenciana, s'ha denominat Xarxa dels CDT: Xarxa de Centres de Turisme.

L'objectiu prioritari és augmentar el nivell competitiu de les empreses valencianes del sector mitjançant la formació en recursos humans, atés que són els professionals amb una adequada capacitació els que aporten idees i tècniques fonamentades en la tradició, arrels autòctones o en noves tendències. Són estos també els que propicien l'optimització de la qualitat del producte turístic de la Comunitat Valenciana.

La Xarxa dels CDTs és un projecte en constant evolució, al servici dels agents que conformen el sector turístic. En conseqüència els centres adscrits a la Xarxa són un mitjà per a aconseguir els següents objectius:
 

 •      Acostar al màxim la formació a l'empresa.
 •      Donar resposta a les singularitats pròpies del sector en cada zona de la Comunitat Valenciana.
 •      Reflexionar, debatre i intercanviar experiències a nivell professional i empresarial.
 •      Investigar de forma aplicada en termes pedagògics amb vista al futur.

       

Les accions formatives dels CDT es concreten bàsicament en tres línies:

FORMACIÓ CONTÍNUA
És la línia de formació més important dels CDT i es concreta en cursos especialitzats de curta duració, que comprenen totes les àrees i nivells jeràrquics de l'empresa turística. Està dirigida al col·lectiu de professionals en actiu del sector, tenint com a objectiu l'actualització i el reciclatge constant dels seus coneixements.

En el disseny d'esta línia formativa es consideren, tant els itineraris formatius de cada àrea, com les necessitats específiques que el sector demande a través dels llits que els CDT posen a la seua disposició, millorant d'esta manera la qualitat final del producte turístic.
 

FORMACIÓ OCUPACIONAL
Cursos de formació inicial de llarga duració amb alternança d'ensenyança teòrica i pràctiques reals, tant en el centre com en empreses del sector. Dirigit a persones en situació de desocupació sense coneixement del sector turístic, que aspiren a la inserció laboral en qualsevol de les seues àrees a través d'una qualificació bàsica.

Els cicles formatius es dissenyen a partir dels continguts estipulats en les certificacions professionals que marca el Ministeri de Treball i Seguretat Social, destacant aquells apartats que incidixen directament en aspectes diferenciats del sector en la zona d'influència de cada CdT.
 

FORMACIÓ A MESURA
Són plans de formació dissenyats de forma específica per a un col·lectiu de professionals d'una mateixa organització empresarial. Possibiliten la formació en la pròpia empresa. Dirigit a empreses turístiques, institucions públiques, associacions de professionals i associacions empresarials.

Representa la major evolució en els productes formatius dels CDT, sent la línia d'actuació que més s'ha incrementat en els últims anys. Permet que el professional i l'empreses, siga pública o privada, tinguen accés a una formació "a la carta", dissenyada en funció de les seues necessitats especifiques.
 

La xarxa de Centres de Turisme està integrada pels centres següents:

CDT DOMINGO DEVESA DE BENIDORM
El CdT Domingo Devesa està ubicat a Benidorm i va ser el primer centre de la Xarxa, constituint-se com a eix vertebrador de la formació turística de tot el territori valencià. El centre actua com a seu coordinadora de tota la Xarxa i permet la participació activa per a la posada en marxa dels centres amb què es desenrotlla la seua enginyeria formativa, plans de formació, sistemes de pràctiques, avaluacions i seguiment de totes les accions que es duen a terme.

El gran nombre d'empreses de caràcter turístic situades en la comarca, fa que el centre siga una constant ebullició de professionals que passen per les seues aules per a formar-se. Des dels seus inicis hi ha hagut un creixement exponencial en activitats i participants, aconseguint xifres que ronden els 6.000 participants anuals en l'actualitat.
 

 

 
Dades postals
Av. Benissa, 4 03502-BENIDORM
Teléfon: 96 6870000 - Fax: 96 6870001
 

 

 

     
CDT ALACANT

Des de les voltants de la Muntanya Tossal junt amb el Castillo de Sant Ferran a Alacant, el modern edifici del CdT, és una mostra d'arquitectura integrada en la naturalesa. Entorn d'un ampli i lluminós hall, es troben distribuïdes les aules de formació teòrica, sales audiovisuals, menjador de pràctiques, sala de tast de vins, biblioteca especialitzada, aula de demostració de cuina, etc. Tot al servici d'hostaleria i turisme, així com dels professionals del sector.

 

 
Dades postals
Monte Tossal, s/n 03005-ALACANT
Teléfon: 96 5935490 - Fax: 96 5935480
 
 

 

 

     
CDT MARINA ALTA DE DENIA

 La comarca de la Marina Alta oferix una de les millors ofertes de restauració de la Comunitat Valenciana. Des dels seus inicis el CdT Marina Alta a Dénia va arreplegar totes les inquietuds de l'empresariat turisticohoteler, sobre carències existents en formació de treballadors i directius, la majoria autodidactes, així com en la projecció gastronòmica de tota la Marina Alta.

 

 
Dades postals
C/ Falutx, s/n  03700-DENIA
Teléfon: 96 6428450 - Fax: 96 6428451
   

 

 

     
CDT L'ALQUERÍA DEL DUC DE GANDÍA
Amb vista a potenciar i millorar els recursos humans del sector turístic de la comarca, l'Agència Valenciana del Turisme i l'Ajuntament de Gandia van subscriure en 1996 un conveni de col·laboració a fi de coordinar els seus esforços en la gestió d'un Centre de Turisme.

L'immoble de l'Alqueria del Duc alberga el CdT, rehabilitat i transformat recentment en Hotel-Escola, es troba en una zona humida d'horts i marjals, junt amb unes llacunes "ullals" que constituïxen un magnífic entorn de vegetació i fauna aquàtica.

 

 
Dades postals
Camí Vell de l'Alqueria, s/n 46730-GANDIA
Teléfon: 96 2845858 - Fax: 96 2844805
 
 

 

 

     
CDT VALENCIA

El CdT de València aglutina tota l'experiència acumulada al llarg de la història dels CdT's, incorporant tecnologies d'avantguarda en les seues instal·lacions, en el disseny dels espais i en els aspectes funcionals. Es va inaugurar el 24 de maig de 1999, constituint-se en el punt de trobada de la formació turística en la ciutat de València i tota la seua àrea d'influència. La seua creació ha representat un nou punt de partida a partir del qual se centralitzen totes les accions formatives.
 

 

 
Dades postals
Prolongació Paseig de l''Alameda, 37
46023-VALÈNCIA
Teléfon: 96 3184050 - Fax: 96 3184051
 

 

 

     
CDT TORREVIEJA
 

El CdT de Torrevieja es posa en marxa en el mes de setembre de l'any 2000, amb la primera programació destinada al reciclatge de professionals del sector turístic del sud de la província d'Alacant, en especial en el Baix Segura. L'activitat formativa es desenrotlla actualment en unes instal·lacions provisionals a l'espera de la construcció del nou edifici que albergarà la seu definitiva.
La singularitat del producte turístic en este territori i el ràpid creixement que han experimentat les seues empreses, fa que la formació es constituïsca en un element clau per a la consolidació i el nivell de competitivitat de les mateixes.

 

 
Dades postals
Crta. Crevillent (CV-90) esq. Los Lirios - 03184-TORREVELLA
Teléfon: 96 5722600 - Fax: 96 5722601
   

 

   
CDT CASTELLÓ
Des de la seua creació en 1998, el CdT Castelló ha donat resposta a les necessitats formatives existents en la província de Castelló, a través de la impartició de quasi 500 cursos de formació contínua, reforçant l'especialització de més de 4.000 professionals en actiu.

El CdT Castelló ha destacat pel seu caràcter itinerant, duent a terme gran part de les seues activitats formatives en nombroses poblacions tant de l'interior, com del litoral de la província.

Amb l'objectiu de continuar creixent i oferir un millor servici , el CdT Castelló posa a disposició del sector turístic les noves instal·lacions que alberguen la seua seu provisional.


 

 
Dades postals
C/ Astrónomo Pierre Merchain, 2
12001-GRAO DE CASTELLÓ
Teléfono: 964 739 800
Fax: 964 739 801
   

 

 

Servicis Territorials de Turisme

Els Servicis Territorials d'Alacant, Castelló i València de Turisme, desenrotllen la seua activitat, principalment, basant-se en:
 •     les sol·licituds referides a la instal·lació, classificació i obertura d'establiments i activitats turístiques
 •     registre d'empreses
 •     inspecció
 •     tramitació de les ajudes a empreses turístiques que s'arrepleguen en els programes de col·laboració.

 

Tourist Info

L'agència Valenciana del Turisme ha potenciat des de 1990 la creació de la Xarxa d'Oficines d'Informació Turística de la Generalitat Valenciana, denominada TOURIST INFO, que es desplega al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Dins d'esta Xarxa, tenim les oficines pròpies de l'Agència que es consideren estratègiques per la seua ubicació en capitals de província i en via d'accessos a la Comunitat Valenciana, així com pel seu caràcter vertebrador de la pròpia Xarxa. Estes oficines pròpies són:

TOURIST INFO ALACANT

Dades postals
Rambla Méndez Núñez, 23 baix.
03002-ALACANT.

Tel.: 96 520 00 00.
Fax: 96 520 02 43


OFICINA 2:
Elx-Aeroport de l'Altet
Tel.: 96 691 93 67 9

   

 

     
 
TOURIST INFO VALÈNCIA

Dades postals
C/ La Paz, 48. 46003-VALÈNCIA.
Teléfon: 96 398 64 22
Fax: 96 398 64 21

 
     

 

     
TOURIST INFO CASTELLÓ

Dades postals
Plaça de l'Herba, S/N

12100-CASTELLÓ.

Tel.: 964 35 86 86


 

Magatzem

El Magatzem de l'Agència Valenciana del Turisme és un centre de treball ubicat a Paterna, als afores de València. Esta dependència, constituïx el Centre de Coordinació Logística de l'Agència. Organicamente, s'emmarca en l'àmbit del Servici de Sistemes de Informació i Organització.

Les funcions que té atribuïdes són:
 •     Recepció interna/externa de sol·licituds d'informació turística
 •     Expedició de comandes
 •     Manteniment d'inventari, estocs i ubicacions
 •     Coordinació d'enviaments de tots els centres de l'Agència
 •     Atenció de reclamacions internes/exextenas


Arxiu general de l'Agència, tant de documents com d'equipament
I com a característiques més destacades podem assenyalar la seua magnifica xarxa de comunicacions terrestres, la seua infraestructura moderna i un equipament actual.
MAGATZEM

Dades postals
Ciudad de Elda, 21 Polígon Fuente del Jarro
46988-PATERNA

Tel.: 96 134 02 94
Fax: 96 134 00 31

 
   

 

Compartir

Twitter

Hospitalitat Mediterrània

Portals

Portal Turístico Telefon 112
© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana